Et dykk i vask og vedlikehold av Drop Off keramisk lakkbeskyttelse

En keramisk lakkbeskyttelse er den beste typen beskyttelse du kan gi til lakken på bilen din.
Slik behandler du din Drop Off lakkbeskyttelse og for å få mest glede av den.

Shutterstock 716621509
Profesjonell keramisk lakkbeskyttelse for deg som vil ha enkel vedlikehold og blank bil år etter år

Enhver bilentusiast vet hvor viktig det er med å beskytte lakken på bilen sin, og det finnes flere forskjellige typer lakkbeskyttelse på markedet, men en troner over dem alle; Drop Off keramisk lakkbeskyttelse. En Drop Off keramisk lakkbeskyttelse gir flere fordeler som: beskyttelse mot UV, nedfall og veiskitt, enklere vedlikehold og en varig glans er noen av de viktigste. Drop Off har også gode hydrofobe egenskaper; de kvitter seg med vann, is, slaps eller annen smuss og veisalt fra å feste seg til bilen din i større grad enn voks og andre lakkbeskyttelser.

Men spørsmålet er dette – hvordan holder du denne beskyttelsen så god som ny i lang tid?

I denne artikkelen har vi samlet tips og triks for å holde bilen din like blank og flott som den dagen du hentet den ferdig behandlet

Selv biler med Drop Off keramisk lakkbeskyttelse har behov for å vaskes iblant, heldigvis er vaskeprosessen mye enklere for biler med Drop Off enn uten lakkbeskyttelse.

Med keramisk lakkbeskyttelse vil ikke smuss og veiskitt gro seg fast i lakken, men feste seg til det beskyttende laget som er tilført. Drop Off er tilnærmet kjemisk resistent og tåler alle vaskeprodukter egnet til bil i motsetning til ubehandlet lakk som tar skade av gjentatt vasking. Du kan vaske med de nødvendige produktene for å få bilen så ren som du selv ønsker når du har Drop Off behandlet bilen.

Dorop Off Evolution Tesla
5 års garanti eller 150.000km

Slik virker en keramisk lakkbeskyttelse

La oss gå dypere inn i "materien" hvordan en keramisk lakkbeskyttelse fungerer:
Partiklene i en profesjonell keramisk beskyttelse trenger dypt ned i lakken og binder seg til den. Ved å infiltrere de mikroskopiske porene, binder disse partiklene seg sterkt til underlaget, denne fysiske bindingen fører til at det dannes et lag på toppen av lakken. Dette laget er et målbart, beskyttende lag som fester seg godt i lakkens overflate og fungerer som et skjold for lakken med økt glans og hydrofobiske egenskaper.

Spesialiserte lakkbeskyttelser som Drop Off inneholder mer enn 90% av høykvalitets SiO2, disse SiO2-partiklene er kjent for å beskytte bilen din mot kjemisk erosjon, etsninger fra hverdagsproblemer som veiskitt, fugleskitt, sur nedbør og UV-stråler.
Og det beste; holder bilen blank uten at du trenger å polere eller vokse!

Drop Off behandlet Tesla

Forenkler vedlikehold og tåler kjemi

Etter at bilen din har fått Drop Off keramisk lakkbeskyttelse, vil du kanskje «la humla suse» og håpe beskyttelsen gjør all jobben for deg. Det hadde vært helt fantastisk om det var slik, men vasking av bilen er fortsatt en del av vedlikeholdet, og i tillegg får du fordelen av en blank og flott bil.

Om du ikke er av typen som bruker 1-2 timer på vask av bil hver helg, så vil en rask runde med skumvask og høytrykksspyling, hjelpe å holde smuss og veiskitt borte fra bilen.
Sørg alltid for at overflaten er kjølt ned før du starter å vaske bilen, om overflaten er varm ved påføring av kjemi er det stor sjanse for at den «brenner» seg fast og lager sjenerende merker som kan være vanskelig å fjerne i etterkant.

Forvask alltid bilen før berøringsvask for å fjerne grus, støv og annet som ligger på bilen, dette vil redusere sjansen for riper når du skal du skal i gang med berøringsvasken.
Påfør en Drop Off Skumvask på hele bilen med skumkanon og skyll rikelig med vann for å fjerne såpe og skitt fra bilen, vi anbefaler høytrykksspyler for mest effektiv vasking av bil.
Skumvask er høykonsentrert, effektiv og lager et tykt skum når den påføres med skumkanon.

Skumvask
Kombiner med skumkanon for tykt skum

Avfetting og metallpartikkelfjerner

I løpet av året, hovedsakelig på vinterstid, vil det kunne dukke opp brune flekker på lakken. Disse er mest synlig på lysere lakk og er asfalt- og metallpartikler som fester seg til bilens overlate. Disse bør fjernes kjemisk, og skal ikke skrubbes vekk.

Med Drop Off behandlet bil kan du trygt bruke nødvendig kjemi for å fjerne disse sjenerende prikkene uten at beskyttelse tar skade. Asfalt prikker fjerner du enkelt med Drop Off Kaldavfetting og metallpartikler fjernes med Drop Off Flyverustfjerner.

Begge disse produktene sprayes direkte på, la produktet virke og spyl av med høytrykk.

Om du oppdager asfalt og metallpartikler på lakken så legg dette steget inn før du påfører skumsåpe på bilen, da kan du legge disse 3 kjemiene lagvis før du spyler grundig vekk smuss, veiskitt og kjemi.

Drop Off Kaldavfetting og Flyverustfjerner

Valg av bilshampoo er mer enn bare lukt og pris. Benytter du feil type sjampo eller såpe i bøtten, så vil du få et dårligere resultat i etterkant av vasken.

Først – Bør være nøytral.
En keramisk lakkbeskyttelse som Drop Off er et sterkt lakkbeskyttelsesprodukt, det skal faktisk ganske mye til for å skade den kjemisk. Men for å få optimal beskyttelse og redusere potensialet for at sterke vaskemidler etterlater mindre riper eller «swirls» på belegget, bør du bruke en nøytral bilshampoo. Zalo skal ikke brukes på bil.

Andre – INGEN voks tilsatt.
Bilvoks (spesielt carnaubavoks) har blitt brukt i bilshampoo i mange år for ekstra beskyttelse og glans på ikke-behandlet lakkoverflater. Vi anbefaler ikke slik type shampoo på din Drop Off behandlet bil da de etterlater et mindre lag med voks som reduserer de hydrofobiske egenskapene til den keramiske beskyttelsen, og føre til oppsamling av skitt og smuss på bilen.

En god bøtte (eller fler), Drop Off Bilshampoo og en kvalitets-svamp eller vaskehanske så har du utgangspunktet for et godt resultat. Begynn alltid ovenfra og jobb deg nedover når du berøringsvasker bilen, og aldri vask bilen i direkte sol. Husk å skyll rikelig med vann \ høytrykk for å fjerne såperester.
Drop Off bilshampoo er en sterkt konsentrert shampoo som enkelt fjerner trafikkfilm fra overflaten og som rengjør uten å etterlate striper

Og tørk gjerne bilen med et tørkehåndkle av høy kvalitet, for å redusere vannflekker i etterkant.

Drop Off Shampoo tørkehåndkle

Keramisk Shampoo – for mer glans og beskyttelse

For å gi det lille ekstra mellom årskontrollene, anbefaler vi at du bruker Drop Off keramisk shampoo i vaskeprosessen. Dette er et supplement til vanlig vask, som ikke behøves å brukes hver gang. Drop Off Keramisk Shampoo tilfører ekstra glans, øker vannskrekken og gir beskyttelse til overflaten. Dette gjelder også biler som ikke har keramisk lakkbeskyttelse.
Spray Keramisk Shampoo rett på svamp eller vaskehansken og påfør shampooen på overflaten. Del systematisk bilen opp i seksjoner for å sikre at alle områder blir behandlet. Etter 2-3 minutter skylles seksjonen som er påført grundig med vann før du går videre til ny sekjson

Keramisk shampoo

Årskontroll

Når du velger Drop Off som lakkbeskyttelse til din bil får du 5-års garanti, eller 150.000km avhengig av hva som kommer først.
En gang i året vil ditt Drop Off bilpleiesenter sende deg en innkallelse hvor bilen blir fulgt opp med en årskontroll med Top gloss.
Top Gloss er en keramisk topcoat som tilfører glans, beskyttelse og hydrofobisk egenskap. Med en årskontroll sørges det for at du får et enklere vedlikehold videre og at Drop Off behandlingen er tatt best mulig vare på.

Har du kjøpt en bil som før ditt eierskap har fått Drop Off, kontakt ditt nærmeste Drop Off senter for å få utført Drop Off årskontroll.

Se filmen om hvordan en årskontroll utføres

Oppsummering:

  • Drop Off keramisk lakkbeskyttelse gir en den beste beskyttelse til lakken, og gjør vedlikehold av bilen mye enklere for deg videre. Med en keramisk lakkbeskyttelse trenger du ikke polere eller vokse bilen for å beholde beskyttelse og glans.
  • Drop Off tåler alle nevnte såper og kjemikalier, og behovet for å bruke dem er nødvendig i vårt nordiske klima. Men for den miljøbevisste så vil en Drop Off behandlet bil ha et redusert behov for bruk av sterk kjemi.

  • Forvask av lakken reduserer sjansen for å lage vaskeriper, ulike årstider gir ulikt behov for produkter som avfetting og metallpartikkelfjerner.

  • Benytt en nøytral shampoo, ikke shampoo tilsatt voks, for å beholde egenskapene til den keramiske lakkbeskyttelsen.
    Øk glans og beskyttelse med keramisk shampoo, forenkler videre vedlikehold og holder bilen renere enda lenger.
    Bruk svamp\vaskehanske og tørkehåndkle av god kvalitet.

  • Årskontroll av din Drop Off keramiske lakkbeskyttelse opprettholder garantien og sørger for at beskyttelsen er optimal år etter år

  • Kontakt ditt nærmeste Drop Off senter for å få markedsledende keramisk lakkbeskyttelse på bilen din, eller bestill årskontroll for vedlikehold av eksisterende