Drop Off årskontroll - Hva er det og hvorfor?

Med årskontroll er din Drop Off keramiske lakkbeskyttelse ivaretatt på best mulig vis og sørger for at den har alt som skal til for å holde seg best mulig beskyttet og like blank år etter år.

Se video om prosessen i en Drop Off årskontroll

Hvorfor skal bilen til årskontroll?

Først må vi nevne litt hva en lakk utsettes for løpet av et år
Norge har enorme variasjoner i klima med kalde vintre til varme somre og alt imellom der, sammenlignet med andre land.
På sommeren blir bilens lakk utsatt for kraftige UV stråler og høye temperaturer, og på vintertid er det kulde, mer utsatt for veiskitt, sveverust, grus og mye salting.
Igjennom hele året vil surt nedbør, veiskitt og slitasje fra elementene være med å bryte ned lakken.

 • Sollys \ UV-stråler
  Dette er hovedårssaken til at lakk blir oksidert, matt og blass! Sollys med sine UV-stråler skaper høy varme i lakken som lager en molekylær nedbrytning av lakkens struktur. I tidlig fase vil lakken bli matt og blass, om man ikke beskytter lakken vil den klarlakk begynne å sprekke og flasse og deretter baselakken. Om metallet kommer til syne er det enda større risiko for rust.
 • Salt
  Salt er veldig korroderende, spesielt om det blir liggende på lakkens overflate. Kombiner dette med solens UV-stråler som bygger opp varme i saltkrystallene, så har du et middel som spiser seg igjennom lakken. Først blir det blass og matt, deretter blir det rust.
 • Veiskitt
  Veiskitt er mer enn bare litt skitt fra veien. bland det med organisk og ikke organisk materiell, asfaltrester, metallpartikler og eksos. Ja, eksos skader faktisk lakken din, dette er karbon partikler som fester seg til veiskitt og er med på lage en trafikkfilm på bilen. Alle disse kombinert lager oksidasjon på lakken
 • Sur nedbør
  Heldigvis er det mindre sur nedbør enn "før i tiden", dog er det fremdeles sur nedbør, og mest utsatt er vestlandet og sørlandet.
  Studier viser at selv om vannet har tørket på lakkens overflate vil den kunne fortsette å skade og gjør lakken stygg.
Bmw x5 driving on winter road in mountain
Salt og veiskitt er den største synderen til skitten bil på vinteren.

Keramisk lakkbeskyttelse som varer år etter år!

Med Drop Off keramisk lakkbeskyttelse vil lakken få et skjold mot alle de nevnte påkjenningene!
Drop Off beskytter, forbedrer og ivaretar den flott overflaten på lakken, og pga dens kjemiske motstandsdyktighet vil den gi deg et enklere vedlikehold av bilen.
Hva mener vi med kjemisk motstandsdyktig?
Drop Off tåler all type avfetting, metallpartikkelfjerner, alkalisk skum forvask og bilshampoo - det du må benytte for å få bilen helt ren i de mest krevende mnd i året. For vask av bil er et nødvendig onde selv med en keramisk lakkbeskyttelse.

Ved en Drop Off årskontroll vil det autoriserte Drop Off senteret vaske bilen grundig ned med de nødvendige kjemikalier, håndvask av bilen med en sur water spot remover for å fjerne avleiring og mineraler fra lakken. Da er den keramiske lakkbeskyttelsen helt ren igjen.
En keramisk lakkbeskyttelse har et øvre sjikt som danner den hydrofobiske hinnen, også kjent som vannskrekk, vannprellingseffekt, eller avrennings effekt som gjør at vannet ikke "fester seg" til beskyttelsen. Med alle de påkjenninger som bilen utsettes for i løpet av et år vil det det øvre sjikt slites og redusere den hydrofobiske effekten.
Når en grundig vask er utført vil det bli påført et tynt lag med Top Gloss. Denne bygger opp igjen den hydrofobiske effekten og hever glansen igjen.

Da kan du kjøre bilen enda et nytt år uten å tenke på polering, voksing eller annen form for beskyttelse av bilen.
Alt du trenger å gjøre i løpet av året er å vaske bilen en gang imellom, og bruk da gjerne Drop Off Keramisk Shampoo for å styrke top coaten på den eksisterende keramiske beskyttelsen. Det er helt trygt å bruke Drop Off Kaldavfetting og Metallpartikkelfjerner i vinterhalvåret.
Så vil vi kalle deg inn til en årskontroll 1 gang i året slik at du til enhver tid kan kjøre rundt med gatas blankeste bil.


Washing bucket Mercedes
En grundig vask er inkludert i Drop Off årskontroll

Ikke fått bestilt time til din bil?

Med over 6o sertifiserte Drop Off sentre i Norge er bilen din i trygge hender

Finn ditt Drop Off senter