Drop Off sin store guide til bilvask - 2024

Her kommer våre tips til alle bileiere, enten du har en Drop Off keramisk lakkbeskyttelse eller om bilen er ubehandlet. Vi nevner uansett at med en Drop Off keramisk lakkbeskyttelse vil du alltid ha en lettere jobb med å få bilen helt ren, og du trenger ikke tenke på å legge noen form for beskyttelse på lakken etter vask.

Vask sstor
Svampvask er en skånsom og effektiv metode for å få bilen helt ren.

Vi anbefaler berøringsvask med myk svamp som den beste måten å få bilen ordentlig rengjort, men for mange så vil mulighetene variere med tid og sted fra vask til vask.

De fleste produktene som vi beskriver her finner du i vår Drop Off Vaskebag. Vaskebagen hjelper deg å ha et samlet sortiment med vaskeprodukter tilgjengelig i bilen, garasjen, boden, eller der du finner det mest praktisk. Vaskebagen finner du hos ditt nærmeste Drop Off-senter.

Husk alltid på at du vasker i skygge. Direkte sollys kan føre til at vaskeproduktene tørker inn i overflaten og lager permanente skjolder. Dersom bilen er svært møkkete eller dekket med snø bør du starte med å spyle av dette før du starter med skumsåpe.

Steg 1 - Skumsåpe:
Vi anbefaler å legge på skumsåpe med en høytrykkspyler først. Med Drop Off Skumvask i en såpekopp som du får som tilbehør til høytrykkspyleren, vil du få et tykt skumlag som du kan la ligge på i 3-4 minutter før du spyler av. Da får såpen tid til å virke på overflaten.

Når såpen skal avspyles må du starte nederst på bilen og systematisk jobbe deg oppover. På denne måten er det enklere å se hvor du har spylt, samtidig som du ikke skyller av såpen på områder du ikke har spylt enda.

Skummet lar såpen få virke effektivt uten å tørke ut

Steg 2 - Avfetting:
Hvis bilen fremdeles føles ru og nuppete, så er dette smuss og veistøv som trenger en avfetting i tillegg. Drop Off Kaldavfetting sprayes da på med triggerspray. La denne virke i 3-5 minutter før du spyler av. Start nedenfra og jobb deg oppover. Ofte er det tilstrekkelig å legge dette kun på nedre del av bilen, da det er dette området som er mest utsatt for vanskelig smuss.

(!) Et godt tips:
Dersom du vet at bilen din er så skitten at du uansett må gå på med avfetting, kan du legge på avfetting før du legger på skum. Sprøyt deretter såpeskummet over avfettingen før du spyler av alt etter 3-4 minutter virketid. Husk igjen: Start nedenfra og jobb deg oppover ved avspyling.

Steg 3 - Svampvask:
For beste resultat anbefales det å ta en såkalt berøringsvask etter at bilen er høytrykksvasket. Dersom bilen ikke er spesielt møkkete kan det være nok å gå rett på svampvask etter en enkel avspyling. En myk Drop Off Vaffelsvamp har en bølgete arbeidsflate og er skånsom mot overflaten, samtidig som den rengjør effektivt. Vær sikker på at svampen er helt ren så ikke fragmenter fra tidligere vasker kan lage riper i overflaten.

Dersom du bruker en vaskebøtte med rist i bunnen vil du lettere unngå å få med deg skitt tilbake i svampen når du skyller den.

(!) Et godt tips:
Benytt to bøtter; én bøtte med såpevann og én bøtte med kun rent vann. Da bruker du bøtta med såpe når du vasker og skyller deretter av svampen i bøtta med rent vann. Da vil du unngå at smusset blander seg i såpevannet som du tilfører bilen.

Bland Drop Off Bilshampoo i vaskebøtta 2-4 % (1:50 til 1:25), avhengig av hvor skitten bilen er. Del gjerne opp bilen i seksjoner og vask systematisk fra seksjon til seksjon for enklere å vite at du får med deg alt. Det anbefales å skylle av underveis slik at ikke såpen rekker å tørke på overflaten. Såpe som tørker kan lage skjolder i lakken.

Når du har vasket hele bilen avslutter du med å skylle hele bilen ekstra godt ovenfra og ned for å være sikker på at du får fjernet all såpen fra overflatene.

Steg 4 - Avtørking:
Ved å tørke bilen godt vil du få en ekstra blank overflate. Du vil også redusere risiko for kalkflekker fra vann som blir liggende igjen på bilen. Bruk et helt rent Drop Off Tørkehåndkle som effektivt suger til seg vann. Vri vannet ut av tørkehåndkleet underveis etter hvert som det mettes.

Hvis du allerede har en Drop Off keramisk lakkbeskyttelse vil lakken nå både være ren, blank og samtidig beskyttet, og du vil fortsatt ha en «hydrofobisk» overflate som gir den fine dråpeavrenningen som Drop Off er kjent for. Dersom den hydrofobiske effekten avtar kan du bruke Drop Off Keramisk Shampoo etter at bilen er vasket ren. Da vil du få tilbake den kjente Drop Off-effekten samt den flotte glansen du ønsker deg.

Drop Off Keramisk Shampoo:
Denne skal brukes etter at bilen er vasket ren, men før du tørker av bilen med tørkehåndkle. Vi anbefaler at du bruker en Drop Off Vaffelsvamp eller Drop Off Microfiberklut for å legge på Drop Off Keramisk Shampoo. Spray produktet på svamp eller klut og påfør shampooen på overflaten. Del systematisk bilen opp i seksjoner slik at du er sikker på at du får med deg alle områder. Skyll av underveis, men la produktet ligge på overflaten i 2-3 minutter før skylling.

Drop Off Keramisk Shampoo gir en fantastisk avrenning

Beskyttelse:
Har du allerede en Drop Off keramisk lakkbeskyttelse? Da kan du nå nyte bilturen med den reneste bil og samvittighet. Om bilen ikke har denne beskyttelsen bør du jevnlig sørge for å legge et ekstra beskyttelsesprodukt i form av for eksempel voks. Husk da på at disse produktene har svært begrenset varighet, men vil gi en form for beskyttelse mot salt og smuss i en kort periode. Vil du slippe å tenke på dette, så ta kontakt med ditt nærmeste Drop Off-senter for et godt tilbud på en beskyttelse med garantert varighet i fem år.

Årskontroll med høyglansfinish
:
For deg som har en Drop Off keramisk lakkbeskyttelse på bilen din så anbefaler vi at du rutinemessig besøker ditt Drop Off-senter for en årskontroll. En årlig kontrollvask ivaretar garantien på lakkbeskyttelsen, samtidig som du får gjenopprettet glansen i lakken. Årskontroll avsluttes med Drop Off Top Gloss som gir den helt fantastiske dype glansen som naboen snur seg etter.

Har du flere spørsmål om bilvask?

Ta kontakt med ditt lokale Drop Off senter i dag!

Les mer

Relaterte artikler