Slik vasker du bilen i kulden - Steg for steg bilvask i minusgrader

Med kulda kommer salt på veiene, og viktigheten med bilvask. Slik vasker du bilen skånsomt

Bil med Drop Off Skumforvask

Vinteren har ankommet, og med den kommer utfordringene knyttet til å opprettholde bilen ren og beskyttet i kaldt vær. For entusiaster og bileiere er vaskingen av kjøretøyet under frysepunktet en oppgave som krever ekstra oppmerksomhet og grundighet. I denne artikkelen vil vi ta for oss betydningen av vasking av bil i kulde, samt gi deg en detaljert steg-for-steg-guide for å opprettholde din bil ren og pen, og beskyttet selv når gradestokken viser minusgrader.

Vasking av bilen i kulde er ikke bare et estetisk valg, men også en viktig praksis for å forhindre skader på kjøretøyet. Kulden kan føre til dannelse av is, snø, og veisalt, som alle kan være skadelige for bilens lakk og underliggende deler. For å motvirke disse utfordringene er det essensielt å bruke riktige produkter og teknikker for å unngå å skade bilen.

Om du har mulighet anbefaler vi at du vasker bilen innendørs enten i oppvarmet garasje eller selvvaskehall. Det er fult mulig å vaske bilen utendørs i minusgrader, men det er mer behagelig og enklere å vaske bilen innendørs.

Forvarm gjerne bilen før den skal møte vann og såpe

Drop Off Skumforvask

Her er steg-for-steg-instruksjoner for en effektiv og skånsom vask, samt viktige punkter å huske under vintermånedene:

 1. Fjern snø og is
  Snø og is er ikke bare til hinder for at vaskekjemi ikke kommer i kontakt med den skitne overflaten, det er også en fare for bilen og trafikksikkerhet. Snø og is som pakker seg i hjulbuer hindrer støtdempere å bevege seg optimalt, samt svingradius på bilen.
  Spyl vekk snø og is før du begynner å påføre kjemi.
 2. Forvask
  Før du begynner selve vaskingen, er det viktig å gjennomføre en grundig forvask og avfettingsmiddel spiller en nøkkelrolle her. Spray jevnt over hele bilens overflate og la det virke en stund. Avfetting er spesielt formulert for å bryte ned og fjerne veisalt, asfaltrester og annen forurensning, og det er trygt å bruke selv under lave temperaturer. Vasker du bilen hjemme kan vi trygt anbefale Drop Off Kaldavfetting.
  Avfetting benyttes fra vinduene og ned, men ikke på felgene. Her anbefaler vi en felgrens som et vesentlig mer effektig rengjøringsmiddel.
  Skumforvask kan trygt legges oppå avfetting for å unngå et avspylingssteg. Skumforvask er bedre enn vanlige såpe, da skummet henger lenger på bilens overflate og får lenger virketid mot smuss og veiskitt. Benytter du en skumkanon hjemme er Drop Off Skumforvask effektiv i forvasken

  Ekstra tips: Drop Off kommer også med metallpartikkelfjerner som effektivt løsner og fjerner små metallpartikler som kan ha satt seg fast på overflaten. Dette trinnet er spesielt viktig om vinteren, da metallpartikler fra bremser og piggdekk virvles opp og fester seg til overflaten. Drop Off Flyverustfjerner er skånsom mot lakken, samtidig som den gir en grundig rengjøring uten å påvirke den keramiske lakkbeskyttelsen. Kan trygt kombineres i forvasken med avfetting.
 3. Skånsom håndvask med biljsampo
  Når du har fjernet grov forurensning og metallpartikler, er det på tide å gå over til en skånsom håndvask for å fjerne trafikkfilmen. Dette er en statisk film og må fjernes med berøringsvask, og vi anbefaler en høykvalitets bilsjampo. Drop Off Bilshampoo er en ideell kandidat, da den ikke bare gir effektiv rengjøring, men også bidrar til å bevare den keramiske lakkbeskyttelsen. Benytt gjerne lunket vann i bøtte kombinert med en myk vaskehanske eller svamp for å unngå riper. Start fra toppen og jobb nedover på bilen.
 4. Skyll grundig og tørk bilen
  Etter en grundig vask er det avgjørende å skylle bilen grundig for å fjerne såperester.
  Avslutt deretter med en tørking ved hjelp av tørkehåndkle. Vi anbefaler å benytte et tørkehåndkle i mikrofiber i høy kvalitet. Mikrofiber har en enorm oppsugingsevne og gjør tørking av bil til en lek.

  Ekstra tips: Drop Off Vannskrekk
  gir ikke bare en rask og effektiv tørking, men bidrar også til å forsterke beskyttelsen av den keramiske lakkbehandlingen. Den gir en skikkelig boost til den hydrofobiske effekten og tilføyer glatthet til lakken, så ny veiskitt ikke fester seg like fort. Kan fint benyttes på biler uten Drop Off keramisk lakkbeskyttelse for ekstra beskyttelse og glans.
  Spray Vannskrekk panel for panel på den våte bilen og skyll av. Dette steget utføres før tørking.

Noen ekstra gode råd på veien

 • Spyl ekstra godt på bremser og understellet om du kommer til. Her fester det seg mye salt og skitt som er viktig å få vekk
 • Benytt låsolje. Låsolje fortrenger vann og hjelper til at vann ikke fryser. Gjelder nye og eldre biler
 • Silikonstift eller spray på gummipakninger.
 • Vask av bilen er en fin anledning til å se om det har kommet rust på bilen. Saltet på veiene er med på å akselerere rusten.
 • Bruk snøkosten med forsiktighet. Snø må fjernes fra bilen for sikkerhetens skyld, men unngå å dra snøen av lakken. Det kan være sand og småstein som ligger under snøen som kan lage stygge riper ved fjerning av snø

Ikke la bilvask bli en utfordring

Med Drop Off på lakken vil bilen din bli enklere å vaske og vedlikeholde. Kontakt ditt nærmeste Drop Off senter for å pris på din bil

Finn ditt senter her